Amanda Olofsson -

Hollywood och Universal Studios

2012-10-30 @ 18:46:33 Resor

Dagen efter vi hade varit på Sea World så skulle vi åka till Universal Studios. Men innan de öppnade så gjorde vi ett stopp i Hollywood. Vi gick på Hollywood Walk of Fame, såg Chinese Theater och fotade Hollywoodskylten.
 
Därefter åkte vi till Universal. De har väldigt mycket roligt där och vi hann åka allt vi ville åka och se alla shower vi ville se. Det var en riktigt bra dag.
 
Åkte alla attraktioner de hade, bland annat Jurassic Park som var riktigt bra.

 
Jag lyckades fånga en kolibri på bild, riktigt stolt över det!

 
Vi fick åka omkring i ett litet tåg och se en massa kulisser där de spelar in filmer.


 
Erik fick träffa Marilyn Monroe.
 
Och så tog v såklart en bild framför den snurrande globen utanför.

Sea World

2012-10-30 @ 01:09:15 Resor

Efter att vi hade varit i San Fransisco så åkte vi till Sea World. Fick se många söta, knäppa och läskiga djur där. 
 
Började med att kolla så vi var tillräckligt långa. Det var lugnt. 


De hade en "bassäng" full med sjöstjärnor och andra vattendjur som man fick ta på.

 
Erik skulle fånga något stort.


 
Vi fick se späckhuggare göra en massa häftiga grejer. Fick inte så många bra bilder så denna får räcka.
 
Lite roliga träd.
 
Och ett konstigt djur som såg ut som en stor hamster med långa ben.

Fullerton, CA

2012-10-28 @ 07:07:32 Resor

Nu har vi anlänt till våra klasskompisar i Fullerton där vi ska spendera de resterande två veckorna i Amerikat. Vi har varit här i två dagar och bara tagit det lugnt, badat och solat. Rätt så skönt efter att ha flängt runt en massa. Eftersom jag ligger lite efter i uppdateringen så tänkte jag börja med att lägga upp lite bilder från San Francisco.
 
Vi började med att stanna till vid Stanford och kolla runt där lite grann. Tog inte så många roliga kort, men gillade denna väg med uppradade palmer på sidan.
 
Sedan körde vi in till San Francisco och gick uppför den kända gatan Lombard Street.


 
Man kunde se Alcatraz från den gatan också.

 
Det lutade ganska mycket.
 
Kollade på en massa fina hus.
 
Gjorde såklart det obligatoriska att åka och se Golden Gate Bridge. Rätt fin utsikt fick man när man stod på bron.
 
Det sista vi gjorde innan vi åkte tillbaka till hotellet var att åka upp till Twin Peak(s). (osäker på om det ska vara ett s i slutet eller inte). Där fick vi se en ganska fin och häftig utsikt över hela staden.

Bildbomb

2012-10-22 @ 06:58:33 Resor

Det har hänt lite grejer sedan sist jag skrev så här kommer en massa bilder från det vi har gjort.
 
Vi har åkt till Las Vegas, Yosemite National Park och San Francisco. Fick se lite olika vyer och landskap på de långa turerna.
 
Första kvällen då vi kom fram till Las Vegas fick vi åka omkring och se olika hotell och lite andra attraktioner. Andra kvällen ville vi kolla in hotellen och deras casinon lite extra så vi gick bland annat till Caesars Palace där Markus spelade lite black jack. Vi testade även några automater men det gick inte så bra att vinna. 
  
 
Dagen efter vi hade kommit till Las Vegas så åkte vi till Grand Canyon. En väldigt lång resa, men det var värt det. På vägen dit stannade vi även vid Hoover Dam.
 
Dagen efter det så åkte vi tillbaka till Los Angeles och stannade vid en outlet som har en massa affärer med dyra märken för billigare priser. Hände inte så mycket så jag har inte några foton från den dagen. Igår åkte vi till Yosemite National Park innan vi anlände till San Francisco. Idag har vi åkt omkring och kollat in staden, men bilder på det kommer lite senare. 

 
         
 
 

Los Angeles

2012-10-17 @ 02:26:00 Resor

Just nu sitter vi på ett hotell utanför Los Angeles, kollar på tv och tar det lugnt. Resan hit har varit spännande på ett väldigt dåligt sätt. Flyget skulle gå 06.00 så vi steg upp vid tre-tiden efter bara några timmars sömn och hade planerat att ta tunnelbana/tåg till flygplatsen. Det började med att tunnelbanan var sen och det visade sig också att den skulle stanna på alla stationer, vilket gjorde att resan skulle ta ännu längre tid. Redan här började paniken smyga sig på hos mig och jag var väldigt rädd att vi inte skulle hinna i tid. När vi sedan skulle byta till Airtrain så gick inga tåg, så det var buss som gällde. Den stod still länge på flera ställen och vår terminal var såklart sist. Som tur var hann vi ändå med flyget, men det var i sista minuten. Kändes skönt att kunna andas ut.
 
När vi kom fram blev vi upplockade av en snubbe (som vi först inte hittade och hann bli lite oroliga över också) som skjutsade oss till vårt hotell där vi nu sitter. Det är väldigt varmt ute så det är rätt skönt att sitta på hotellrummet med AC. Gick till ett ställe i närheten och åt buffe, vilket var väldigt gott eftersom vi inte hade ätit sedan middagen igår. Senare ikväll ska vi nog testa deras jacuzzi som de har på hotellet och imorgon bitti går bussen mot Las Vegas.
 

Update

2012-10-15 @ 00:54:34 Resor

Vi har varit längst ner på Manhattan och kollat in nya Freedom Tower (om jag minns rätt namn på det nu) och de verkar ha kommit en bra bit på vägen. Såklart så tog de inträde för att se på vattenfallen som finns där så det skippade vi. Fick tyvärr inte med hela byggnaden på samma bild.
   
 
Vi har åkt Staten Island-färjan fram och tillbaka. Ett rätt bra och dessutom gratis sätt att se Manhattans kustlinje. 
 
Vi har spelat kort med Markus nya kortlek som är genomskinlig.
 
Och idag har vi gått på Central Park Zoo och sett en del söta, häftiga och roliga djur.

Brooklyn Bridge

2012-10-12 @ 19:11:12 Resor

Testar att blogga från telefonen nu. Vi sitter på ett litet pizzaställe längst ner på Manhattan och äter lunch. Vi har bland annat varit på Brooklyn Bridge och sedan kollat på den nya byggnaden vid World Trade Center.


Shopping och kändisar

2012-10-11 @ 23:59:59 Resor

Igår åkte vi ner till min favoritshoppinggata och gick i en massa affärer. Kanske inte killarnas roligaste tid under denna resa, men dom överlevde det. Efter det svängde vi förbi Apple Store och Central Park där vi satt och hängde ett tag.
 
 
 
Jag och Markus hade valt att inte ta med några handdukar på resan för jag trodde att vi enkelt skulle kunna hitta någon billig här som vi kan slänga innan vi ska åka hem. Tydligen är handdukar en bristvara i detta land, för det var lättare sagt än gjort att hitta en affär som säljer handdukar. Det slutade med att vi var tvungna att köpa väldigt små handdukar för ganska högt pris.. Men vad gör man inte för en dusch (och att sedan kunna torka ordentligt).
 
Idag åkte vi till foto- och videoaffären B&H som verkligen har allt man kan tänka sig. Markus köpte en mick till sin kamera och jag köpte ett nytt objektiv till min. En extra rolig grej som hände var att vi såg Zach Braff (från Scrubs) så jag och Markus gick fram till honom och fick skaka hand. Han ville dock inte bli fotad, men vi har ju Erik som vittne. Vi åkte även till Rockafeller Center och åkte upp i Top of the Rock för att kolla på utsikten.
 

New York

2012-10-10 @ 15:32:28 Min vardag

Just nu sitter jag, Markus och Erik och äter frukost på vårt hostel. Vi kom hit igår vid halv tre och tog en sväng förbi Times Square och åt hamburgare till middag. Sedan var vi så trötta att vi åkte tillbaka och la oss väldigt tidigt. Sov nästan tolv timmar, vilket verkligen behövdes. Det regnade igår och det regnar idag... Ska tydligen bli bättre väder imorgon så vi håller tummarna. Har inte tagit så mycket bilder än, men jag kommer lägga upp sen när jag har gjort det!

Solnedgång

2012-10-04 @ 16:54:43 Foto - Natur

Redigerade några bilder från i somras och hittade dessa med en helt underbar solnedgång. Tråkigt att solen redan börjar gå ner så tidigt om dagarna.

Spökträdet

2012-10-03 @ 18:52:28 Foto - Natur

 
Har fotat ett ganska häftigt träd som ser som något från en skräckfilm. Det gör sig väldigt bra på bild i alla fall.