Amanda Olofsson -

Sunset

2013-01-31 @ 19:06:00 Foto - Natur


Ge mig vår

2013-01-30 @ 22:19:42 Min vardag

Jag var iväg och tränade ikväll med Maria och jag känner redan nu att jag kommer ha rejäl träningsvärk imorgon. Men det är bra, då vet man att man tagit i! Har snöat riktigt rejält idag också, vilket är tråkigt för då är det inte så kul eller passande att gå ut och fota. Letade igenom lite gamla bilder och hittade dessa två som jag tog en vår för två år sedan. Hade inte tackat nej till den årstiden nu.
 
 

Första träningen

2013-01-29 @ 00:00:49 Min vardag

Idag gick jag och förnyade mitt gymkort och tränade ordentligt för första gången i år. Jag tränade ett väldigt kort men ganska intensivt pass för någon vecka sedan, men då blev jag sjuk och hade träningsvärk i en vecka ungefär så jag började lite försiktigt den här gången. Kul och skönt var det i alla fall. Skulle egentligen plugga nu på kvällen, men var helt slut så jag såg film med Markus och Erik istället. Tar tag i det imorgon istället.
 
Slänger upp två bilder från Hawaii 2008 bara för att de såg så härliga ut.
 
 

Dimmiga kvällar

2013-01-27 @ 16:43:00 Foto - Natur

Jag har haft en trevlig helg med kalas och skräckfilmstittande och idag är det plugg som står på schemat (det som söndagar är till för). Om det är bra väder någon dag i veckan ska jag försöka ta mig ut och fota lite grann, känner att det verkligen börjar bli dags nu. Bilderna här under tog jag sommaren 2011. De har legat på min hårddisk och har inte fått bli redigerade förrän nu. Åkte hem från en strand på kvällen och tyckte det såg häftigt med dimman så jag knäppte några kort ut genom bilfönstret (dock medan bilen stod stilla).
 

Fototävling

2013-01-24 @ 19:08:30 Övrigt

Tänkte vara med i Kamdas fototävling som de har med temat vinter. Jag har inte så väldigt många vinterbilder som jag är nöjd med, men den här som jag tänkte tävla med gillar jag ändå. Man kan vinna en värdecheck på 200 kr och jag skulle nog i sådana fall köpa ett stativ, för det jag har nu har gått sönder så jag behöver absolut ett nytt. Det skulle inte sitta helt fel att införskaffa en ny kameraväska heller, känner att jag har vuxit ifrån min nuvarande lite grann och så rymmer den inte alla mina grejer. Här är mitt bidrag:
 

Sega veckan

2013-01-23 @ 23:40:26 Min vardag

Blir många inlägg med bilder från senaste fotograferingen, men jag har inte fotat så mycket annat på senaste tiden. Det går lite segt med det nu och det är lite tråkigt. Har tappat lite inspiration och motivation till det mesta, men det kan ju också bero på vintern som ofta är lite tråkig. Känner mig lite seg i allmänhet, men det kan ju bero på att jag var sjuk nyss. Ska försöka ta mig ur det och bli lite mer produktiv och kreativ.
 

Måndag

2013-01-21 @ 16:21:00 Foto - Porträtt

Idag har skolan startat om igen och vi hade kursintroduktion. Blir mycket läsande och skrivande i denna kurs, men förhoppningsvis är det om något intressant i alla fall. Har inte redigerat så många bilder från studiofotograferingen än, har som inte haft någon inspiration eller motivation till det. Testade dock att göra en lite annorlunda redigering på två av dem bara för skoj skull för att se hur det skulle bli.
 

Studiofotografering

2013-01-18 @ 21:31:00 Foto - Porträtt

I går träffade jag Mikaelasom jag nyss lärt känna och vi gick till skolans fotostudio för att fota lite. Jag har aldrig fotat i studio förut eller använt flera blixtar för ljussättning. Jag fotar alla mina porträtt utomhus i naturligt ljus för jag tycker det blir så fint, men det var verkligen kul att testa och jag gör väldigt gärna om det för att utvecklas och lära mig mer. Tycker det blev många fina bilder för att vara första gången. Glad att jag hade någon med mig som kunde visa hur man ska göra och som ställde upp som modell! Jag blev sjuk igår också så jag har inte hunnit redigera bilderna än. Jag tittade igenom dem lite snabbt, men tänkte att jag kunde lägga upp några här i alla fall.Torka

2013-01-15 @ 17:37:11 Min vardag

Nu var det ett tag sedan jag fotade. Har blivit att jag har gjort en massa annat istället, men jag hoppas jag kan ta tag i det snarast. Blir ju lite segt med fotandet på vintern för det är så tråkigt väder hela tiden, men man får väl anpassa sig efter det. Kikade igenom lite gamla bilder och hittade denna som jag tog för några vintrar sedan så den får duga så länge.
 
 
 

Umeå

2013-01-10 @ 21:20:45 Min vardag

Jag och Markus kom tillbaka till Umeå för några dagar sedan och jag har fixat till i mitt rum nu så det är fint och mysigt. Gillar verkligen mitt lilla studentrum. Kommer sakna det när jag flyttar. Fast det vore väldigt skönt att få en helt egen lägenhet med kök och allt så det ska bli bra det också. 
 

Systrar

2013-01-06 @ 16:17:00 Foto - Porträtt

Fotade min vän Maria och hennes familj för någon vecka sedan och här är två bilder från det på henne och hennes syster. De är så fina och det syns verkligen att de är syskon tycker jag!
 

Rastlös

2013-01-04 @ 14:50:26 Min vardag

Igår gjorde jag klart sista plugget för höstterminen. Har bara en liten grej kvar, men den kan jag inte göra förrän jag kommer till Umeå (som förhoppningsvis blir nästa vecka), för där ligger kursboken och väntar på mig. Känns lite konstigt idag att i princip vara klar och jag blir lite rastlös och har tråkigt för att jag inte har något att göra. Kanske ska njuta av det nu innan plugget drar igång igen om några veckor. 
Slänger upp två bilder från i somras/höstas så blir det lite varmare och finare färger här i kontrast till alla vinterbilder som jag lagt upp.
 
 

Nyårsafton

2013-01-03 @ 17:39:00 Min vardag

Lägger upp lite bilder från nyårs som var riktigt skoj, med en massa lekar, god mat och glada människor!
 
 

2013

2013-01-02 @ 16:08:00 Foto - Natur

Nytt år och nya tag. Jag hade en riktigt trevlig nyårsafton, vilket det sällan brukar vara. Man har alltid så höga förväntningar och allt ska vara perfekt och så slutar det alltid med att det inte blir så bra. Men i år var det roligt och trevligt och alla var glada så det var bra! 
 
Det har blivit mycket vinterlandskap de senaste veckorna, men det är så fint och roligt att fota. Har några andra bilder på lager också som jag hoppas jag kan lägga upp i veckan.