Amanda Olofsson -

Julafton

2014-12-26 @ 11:19:00 Min vardag

Nu är det annandagen och julen är nästan över. Det har gått så himla fort hela december. Jag som hade tänkt göra mer saker än det jag har gjort, men det hann jag visst inte med. Men några julfilmer hann jag se, julbaka lite, gå på julmarknad och lyssna på julmusik. Julafton var mysig och började traditionsenligt med varm choklad och skinkmackor med familjen. Efter det öppnade vi paket, sedan kom släkten och vi såg på Kalle Anka, åt godis, öppnade mer paket, åt god mat och spelade julklappsleken. Mycket trevligt!
 
 
 

Dagen före julafton

2014-12-25 @ 16:05:00 Min vardag

Dagen före julafton samlades hela familjen och åt en mysig julmiddag som bestod av gröt och skinkmackor. Det snöade jättemycket ute och vi lyssnade på julmusik och såg sedan en julfilm. Så himla mysigt! Jag är så glad att det hann komma så mycket snö innan julafton och att det faktiskt snöade så mycket den här kvällen. Jag var tvungen att fota min syster när hon gick ut och skottade för jag tycker det är så fint med snöflingor i håret!
 
 

Winter wonderland 2

2014-12-22 @ 22:43:00 Foto - Natur

Jag fotade väldigt mycket i lördags när jag var i Umeå och vädret var så himla fantastiskt. Har redan lagt upp ett gäng med bilder som kan ses i inlägget nedan, men det blev så mycket fint så här kommer några till!
 
 

Winter wonderland

2014-12-21 @ 15:25:00 Foto - Natur

I fredags var det dags att åka norrut och hemåt för julen. Jag hade tur och fick åka bil med Anna och hennes kompis som släppte av mig i Umeå där jag skulle sova över hos Zanna och sedan fota gravidbilder på ett fint par på lördagen. Vädret var verkligen helt underbart. Solen sken och det låg ett fint snötäcke över träden och marken. Helt perfekt att fota i så jag var helt till mig! Sedan blev det en tur på stan med Malin och lunch på Vezzo som är så himla gott innan jag tog bussen till Skellefteå och sedan supergod middag hos moster på kvällen. En väldigt trevlig helg helt enkelt!
 
 

Julmarknad på Jamtli

2014-12-17 @ 11:01:43 Min vardag

Förrförra helgen (6:e december närmare bestämt) var jag och Markus på julmarknad tillsammans med hans syster och hennes familj. Jag älskar verkligen julmarknader, vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag är tokig i julen :) Det var riktigt mysigt att gå omkring och titta på allt som såldes, dricka varm choklad och äta världens godaste kolbulle. Det enda som saknades var ett tjockt lager med snö, men jag hoppas det hinner komma innan julafton! 
 
De bilderna där jag är med har Markus syster Renée tagit. 
 
 
 
 

Sankta Lucia

2014-12-14 @ 10:08:00 Foto - Porträtt

Igår fotade jag och Anna Lucia-bilder. Jag hann redigera några som jag la upp på min Facebook, men jag hann inte lägga upp här på bloggen så det får helt enkelt bli en dag för sent.
 
Jag hade en del problem med kronan för jag hittade inte någon fin som inte kostade alltför mycket pengar. Till slut så köpte jag en plastig på Röda Korset för en billig peng och satt fast blåbärsris på den. Tycker det blev helt okej ändå och Anna passar så fint som Lucia!
 
 

Ellen

2014-12-12 @ 12:15:00 Foto - Barn

I somras fotade jag min kompis Minna och hennes dotter Ellen som skulle fylla ett år bara några dagar senare. Jag glömde nästan bort att lägga upp bilderna här för jag la upp dem på Facebook för ett bra tag sedan (därför kommer nu sommarbilder mitt i julstöket). Eftersom vi bor i olika städer så träffas vi inte så ofta, men det är kul när vi väl gör det! Och så roligt att se lilla Ellen bli större för varje gång. Hon var ju pytteliten när jag fotade hela familjen sist och nu kunde hon gå och säga några ord. Så otroligt söt och verkligen en fröjd att redigera dessa bilder. Kunde inte bestämma mig för vilka bilder jag skulle lägga upp så det får bli en bildbomb!
 
 

Julen hemma hos oss

2014-12-02 @ 20:30:00 Hem & inredning

Jag älskar julen och tycker att december är en så mysig månad. Jag började julpynta veckan innan första advent för jag kunde inte hålla mig längre. Jag skulle egentligen vilja ha ännu mer pynt så att det känns som ett riktigt juligt vinterland när man kommer in i lägenheten, men det får kanske bli nästa år istället. Jag fotade alla juliga detaljer som vi har och tänkte att jag skulle visa upp det här. Det var riktigt svårt att fota vissa bilder på grund av bristen på ljus som råder under vintern, men det får duga!
 
I sovrummet har vi en gullig julkalender som jag köpte på Lagerhaus. Små kuvert som man kan lägga fina lappar i och öppna varje dag fram till julafton. De små stjärnorna på tavellisten har jag vikt efter en liten guide som jag hittade på Pinterest. Väldigt enkelt och så fint! Såg även en bild (minns nu ej vart) där någon hade tagit såna små bakformar i metall och satt värmeljus i. Det tyckte jag var en perfekt idé, så jag lånade ett gäng av mamma och har utplacerade över hela lägenheten.
 
På tavellisten i köket har jag skrivit ut egna bilder. Julkulan har jag gjort själv och kvisten googlade jag fram och ändrade lite på. Lite juligare och alldeles gratis! (Förutom papper och bläck såklart..)
 
Har alltid velat ha en lite finare tändsticksask, speciellt i juletider. Istället för att köpa en färdig så köpte jag en vanlig för tio kronor och skrev ut ett mönster med kottar som jag pillat lite med och det blev hur bra som helst. Dock lite svårt att se det på bilden.
 
Jag skulle allra helst vilja ha en gran (en liten i kruka i alla fall), men det är ganska fint med kvistar också kan jag tycka. Hittade den högra på marken under en promenad och satte i en ljusslinga. Ungefär som den jag hade förra julen, fast denna är inte sprayad vit. Får se om jag orkar göra så med denna också!
 
 
Ungefär så ser det ut. Blev ett långt inlägg, men det är så kul att prata om och visa upp julen och pyssel så jag som inte riktigt låta bli!