Amanda Olofsson -

Vitt landskap

2014-01-26 @ 18:37:07 Foto - Natur

Här kommer några fler bilder från den vackra vinterdagen.
 
 

Vackert vinterlandskap

2014-01-23 @ 13:14:00 Foto - Natur

I morse hade jag bokat tid på spa för jag hade fått presentkort av Markus i julklapp. 30 minuters ansiktsbehandling som var helt underbart. Det var första gången jag har varit på spa, men nu vet jag att det absolut inte var sista! 
 
Igår förmiddag var på universitetet och fotade event åt Uniaden. Det var helt underbart väder så när jag gick hem tog det lite längre tid än vanligt för jag var tvungen att stanna upp hela tiden. Så vackert när träden är helt vita av snö!
 
 

Novemberporträtt

2014-01-15 @ 15:38:00 Foto - Porträtt

Jag fotade Martina, Thomas och lilla Alvin i november förra året. Det var riktigt roligt med spralliga lillkillen och de var så fina tillsammans! Synd bara att det varken var löv på träden eller snö på marken, men det gick ju bra ändå.
 
 

Familjeporträtt

2014-01-09 @ 16:06:00 Foto - Porträtt

Nu kommer några bilder från december när jag fotade min kompis Minna, hennes kille Victor och deras otroligt söta lilltjej Ellen. De fick komma hem till mina föräldrar där jag var och hälsade på i Skellefteå. Vi lånade deras sovrum och använde det som en liten "studio". Det är inte många timmar per dag som det är ljust i december, men vi lyckades pricka in det och fick en del fina bilder!
 
 

Gamla bilder

2014-01-06 @ 21:45:41 Foto - Natur

Jag kände att det var dags att lägga upp lite nya bilder, men jag hade inte så många nya. Förhoppningsvis kan jag kan lägga upp några från fotograferingarna jag hade i december, men tills vidare får det bli några bilder från Hackås sen i augusti. Jag tror då inte att jag visat dem förut i alla fall!
 
 

Om mig

2014-01-05 @ 14:49:00 Övrigt

Jag heter Amanda Olofsson, är 26 år och bor i Östersund tillsammans med min pojkvän. Jag kommer ursprungligen från Skellefteå, men flyttade till Umeå år 2009 för att studera. Efter fem år hade jag en hel del fotokurser och en utbildning i Digital Medieproduktion i bagaget och i slutet av 2013 startade jag eget företag som fotograf.
 
Jag började intressera mig för foto i slutet av gymnasiet och började fotografera ganska mycket efter studenten när jag köpte min egen digitalkamera. Sedan blev det bara mer bilder, fler motiv och nyare kameror. Jag gillade från början att fotografera natur och växter, men efter att jag "tvingat" mina två yngre systrar att stå modell för mig otaliga gånger insåg jag att det är det jag vill hålla på med. Jag älskar att fotografera allt möjligt, men porträttfoto av alla dess slag (familj, barn, par, bröllop) är det jag är främst inriktad på idag. Jag fotar allra helst utomhus i naturligt ljus eller hemma hos någon för att få mer personliga och naturliga bilder.
 
Lite annan information om mig som kan vara intressant att veta:
- Jag har bott ett år i USA (New York och New Jersey) där jag jobbade som au pair
- Jag älskar ugglor och har samlat på mig en hel del prydnader, ljus och lampor formade som detta fina djur
- Min favoritårstid är hösten för jag älskar de vackra färgerna 
- Jag gillar att kolla på serier (mycket hellre än filmer) och gillar det mesta, men Vänner och Sex and the City är två som jag aldrig kan tröttna på
 
Vill ni kontakta mig med frågor eller för att boka en fotografering, skicka mail till: fotograf@amandaolofsson.com.
För att se min portfolio och vilka priser jag har kan ni kika in på min hemsida: amandaolofsson.com