Amanda Olofsson -

Streetfotografering inomhus

2015-05-31 @ 13:30:00 Foto - Porträtt

I februari kom Anna till mig och sa att hon hittat ett jättefint ställe på universitetet som skulle passa perfekt för en fotografering, så det styrde vi upp fortast möjligt. Hon hade ju helt rätt i hur fint det var där! Ser ut som att man är utomhus, fast det är ett litet rum med väldigt högt i tak och underbart ljus. Här är några av bilderna vi tog första gången vi hade en fotografering där.
 
 

Cookies

2015-05-28 @ 21:47:49 Övrigt

Idag kände jag för att baka för det har jag inte gjort på så väldigt länge. Jag minns att jag och Markus gjort kakor för några år sedan som var så himlans goda, typ som kakorna man kan köpa på Subway. Minns dock inte receptet så jag tog det första jag hittade när jag sökte på google och det blev ju hur bra som helst!
 
Ingredienser:
  • 300 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • 200 choklad
 
Vispa ihop farinsocker, vaniljsocker och ägg. Smält smöret och blanda i det.
 
Blanda sedan i resten av ingredienserna.
 
Hacka chokladen grovt och blanda i smeten.
 
Gör små bollar och lägg ut på en plåt (tänk på att de breder ut sig ganska mycket) och kör in i ugnen på 175 grader i ungefär 10 minuter. Låt svalna på plåten en stund.
 
Lägg upp på en tallrik, ät och njut!
 

Grillning vid sjön

2015-05-26 @ 16:33:00 Min vardag

Förra veckan fick vi en riktigt fin vårdag. Jag tycker att maj har varit alldeles för snål med detta. Är ju mest regnigt, mulet och kallt hela tiden, vilket känns lite tråkigt. Men då får man vara extra glad för de dagar när det är så fint som det var den här dagen. Jag och Markus träffade hans syster Renée och hennes familj nere vid sjön för att grilla. En riktigt fin kväll!
 
 

Vackra bilder vid sjön

2015-05-24 @ 20:14:00 Foto - Natur

För ett litet tag sedan åkte jag och Renée ut på ännu en liten fotoutflykt. Som vanligt hamnade vi vid sjön, men det är ju nästan alltid finast om man är i närheten av vattnet. Jag saknar dock att kunna åka ut till havet, en sjö är inte riktigt samma sak trots att Storsjön ju är väldigt stor. Men det är ju fint det med. Och solnedgången var ju helt fantastisk denna kväll, så vi blev helt till oss!
 
 

Söndagsmiddag och älgsafari

2015-05-21 @ 14:24:00 Min vardag

I söndags började jag och Markus dagen med en riktigt god frukost. Scones, egenpressad juice och mango. Så himla gott!
 
När vi var mätta och belåtna ägnade vi oss åt egna aktiviteter på varsin dator. Jag redigerade bilder och lyssnade på podcasts.
 
På eftermiddagen satte vi oss i bilen och åkte till Hackås. Vi skulle nämligen till Markus föräldrar på söndagslunch.
 
De hade en fin blomma i fönstret.
 
Innan maten löste jag lite korsord. Klarar dock inte av det vanliga, så det får bli barnkorsordet när man inte är expert!
 
Markus var djupt koncentrerad i hans mammas dator som han skulle fixa till.
 
Sedan var det matdags! Fina ölflaskor serverades och efteråt fick vi smaskig äppelpaj.
 
Efter middagen åkte vi iväg för att spana efter älgar. Markus föräldrar hade sett en hel del några dagar tidigare, men just idag var det visst inte så många som ville visa upp sig. Vi såg ett rådjur, några tranor och två älgar på ganska långt avstånd. Man får kolla noga för att se dem i bild, men jag lovar att de är där!
 

En lördag

2015-05-19 @ 10:13:00 Min vardag

I lördags var det fint väder ute så jag och Markus bestämde oss för att gå ner på stan. Det var riktigt skönt ute när solen låg på, men det blåste rätt rejält (som vanligt..). Vi såg en del vårtecken på vägen ner så jag var ju tvungen att stanna upp och fota det.
 
 
Tycker det är så fint när man kommer till stan och ska gå ner mot torget och man ser Frösön sticka fram mellan husen.
 
Markus skulle klippa håret, så jag satt och väntade i salongen medan. 
 
Nyklippt och fin!
 
Sen åt vi årets första glass utomhus. Dock gick solen i moln precis när vi kom ut, men den skulle ätas ute ändå!
 
Efter glassen gick vi hem och jag tittade till min fina monstera som växer på så fint.
 
Till middag blev det pasta Carbonara efter min mammas recept med kassler och västerbottensost, så gott!
 

Se solen gå ner över Storsjön

2015-05-14 @ 19:33:00 Foto - Natur

Förra veckan åkte jag iväg med Renée på en till liten fotoutflykt. Det är så bra att åka ut med henne för hon vet om en massa fina ställen som jag aldrig varit på. Har ju i och för sig bott i den här stan i typ nio månader nu, men har inte riktigt utforskat den ännu. Men det är ju på god väg nu med dessa små ivägstickare!
 
 

Besök av syrran, brunch och drinkar

2015-05-11 @ 19:40:00 Min vardag

I helgen var min ena syster Matilda och hälsade på. Hon kom på torsdagkväll så då hann vi inte med så mycket och på fredagen skulle jag jobba, men sedan möttes vi på stan innan Markus hämtade upp oss för att köpa världens godaste pizza! Sedan kom Markus syster och hennes kille förbi och spelade spel.
 
På lördagen, enda dagen på helgen då jag tog kort så började jag och Martilda med att ta en promenad. När vi kom tillbaka blev det en hel del stök i köket som resulterade i en himlans god brunch. Och fin var den också!
 
 
Sedan hade vi kommit på att vi skulle ha drinkkväll så vi åkte och införskaffade ingredienser till det och till middag blev vi bjudna på pasta carbonara av Matilda. Hon använder sig av bönpasta som jag aldrig testat förut, men jag blev glatt överraskad. 
 
Medan vi satt och åt sprang det förbi en hare utanför, lite oväntat. Sedan blev den jagad av en hund men efter några dramatiska sekunder såg vi att hunden gav upp så vi kunde återgå till maten!
 
Dags att göra fina drinkar!
 
Sedan kom det lite fler folk och kvällen slutade med Rockband. En mycket trevlig helg!
 

Fotoutflykt i solnedgången

2015-05-04 @ 20:16:00 Foto - Natur

Det var väldigt längesedan jag gick ut med kameran för att bara fota naturen eller annat fint som finns runt omkring. Har tänkt länge att jag ska ta tag i det, men det har som aldrig blivit av. Men i lördags skulle Renée ut och testfota med sin kamera som hon fick i födelsedagspresent och då blev jag också sugen på att följa med. Det var väldigt kul och skönt att bara gå omkring och fota allt fint man ser, så det får bli mer av det framöver!